headerphoto

ESEMÉNYEK

Tóthfalu Testvér-települési kapcsolatot tart fen a Magyarországi Rábatótfaluval, Tahitótfaluval, Jászszentlászlóval és Sopronkövesddel, a Felvidéki Kisújfaluval, az Erdélyi Gyergyócsomafalvával és Igazfalvával.

Jászszentlászló Tóthfaluval közösen 2017. márciusában pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt Testvér-települési programok és együttműködések tárgykörére, Sportkapcsolatok Tóthfaluval címszó alatt.

A nyertes pályázat keretében mindkét településről 25-25 fiatal és 3-3 szakmai kísérő vett részt a mindkét településen augusztus hónap folyamán megrendezet 5-5 napos labdarúgó edzőtáborokba. Az első találkozásra augusztus 07-11 között Tóthfaluban került sor. A jászszentlászlói küldöttséget elkísérte Nagy András polgármester is.

Az öt nap folyamán minden nap volt számukra szervezve közös edzés vagy barátságos labdarúgó mérkőzés, a helyi Nyers István Labdarúgó Akadémia pályáin. Mindezek mellett kirándultak Magyarkanizsára, horgásztak a Tisza-Palics csatornán, megtekintették Sándor József papagájtenyésztő dísz papagályait, lovas fogattal séta kocsikáztak Tóthfaluban és környékén.

A program célja az volt, hogy a meglévő, és több mint 10 éve jól működő családi kapcsolatok a fiataljaink bevonásával is bővüljenek, erősödjenek és újabb tartalmat kapjanak.

Az edzőtáborok ennek köszönhetően nem csak az érintettek bevonásával valósultak meg, hanem családtagjaik és ismerőseik is kihasználták ezt az alkalmat és kölcsönös oda-vissza látogatást tettek mindkét településen. Ennek köszönhetően belőlük azután alkalmanként szép számú szurkolótábor is kerekedett.

A második találkozás megszervezésére augusztus 21-25 között Jászszentlászlón került sor. A tóthfalusi küldöttséget a látogatás viszonzásaként elkísérte Bata Ferenc polgármester is.

 

JÁSZSZENTLÁSZLÓI VENDÉGEINK TÓTHFALUBAN

 

 

 

 

TÓTHFALUSIAK JÁSZSZENTLÁSZLÓN